Børns Trivsel - Blog

Det viljestærke barn - mødet med de professionelle voksne

viljestærk

De viljestærke børn er et forholdsvis nyt begreb. De er tidligere  gået under kategorier som stædige, uopdragne, hysteriske osv.

Børn skal have faste rammer og de voksne skal være tydelige. Det fungerer bedst for langt de fleste børn. For de signalstærke børn er medbestemmelse en ekstra vigtig faktor. Det kan hos nogle fagpersoner fremkalde en følelse af, at man giver køb på sin autoritet, men det behøver ikke være tilfældet. 

Det viljestærke barn har en magisk evne til at finde frem til de r…

Læs mere…

Sådan taler du med dit barn om Coronavirus

corona 2

5 gode råd til at tale med dit barn om Coronavirus

Lige i øjeblikket stiger bekymringerne rundt omkring i de danske hjem, og børnene står med alle antenner ude og hører ord som død, sygdom, hospitaler og afkoder lynhurtigt det anspændte stemmeleje og bekymrede ansigtsudtryk hos de voksne. Det er derfor vigtigt du snakker med dine børn om Corona. 


1)
Hvis dit barn(Særligt skolebørn) ikke selv bringer emnet på banen, så bring selv emnet op mens I f.eks. spiser aftensmad. De har med garanti …

Læs mere…

Night terrors .....åh nej

night-terrors-width1400height922

Hvad er Night terror?

 

Klokken nærmer sig 23.30 og der lyder en masse bump og klynk fra børneværelset. Ikke ret lang tid efter kommer skriget også er vi igang. 

Vi har 3 børn hvoraf 2 af dem har tumlet/tumler med night terror. Der gik lang tid før vi fandt ud af hvad det var med vores den ældste. Utallige søvnløse nætter med to forvirrede forældre der febrilsk forsøge at trøste deres søn som bare græd og skreg non stop i over en time. Det var forfærdeligt, for vi kunne intet stille op andet en…

Læs mere…

Bekymringer ødelægger dit barns gå-på-mod!

IMG_1998

Hvorfor bekymring ødelægger dit barns gå-på-mod!

Hvis du har et barn, der er forsigtigt, ængsteligt og bekymret har du sikkert flere gange set, hvordan dit barn afskærer sig selv fra venner og deltagelse i aktiviteter, der er sjove og udviklende – og du kan med gru og rædsel stå på sidelinjen og se, hvor frustreret dit barn er over, at det ikke magter at være med.

Det er hjerteskærende og gør ondt langt ind i dit forældrehjerte, især hvis dit barn samtidigt er ensomt og ked af det.

Det kan væ…

Læs mere…

Metakognitiv terapi til børn og unge

metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi til Børn & Unge

Jeg hører ofte forældre sige. "Er mine børn glade, er jeg glad". Det kan være svært at sætte sig ind i før man får børn, men man bliver klogere for det passer. Hvis dit barn bekymrer sig, påvirker det uundgåeligt både dit og dit barns livskvalitet. Uanset om det gælder konkrete bekymringer, som sygdom, mobning, eller mindre materielle problemstillinger, såsom bekymringer om hvad de andre tænker eller angst for, om der sker ens forældre noget.

Har du været be…

Læs mere…

Styrk dit barns selvværd

IMG_2077 2

Dit barns selvværd
pastedGraphic.png

Et godt selvværd er noget af det vigtigste vi kan give vores børn med i bagagen. Uden et solidt selvværd kan børnene blive stressede og sårbare.

Virker dit barn selvkritisk og usikkert? Har det svært ved at tro på sig selv og klare udfordringer?
Så kan det være et tegn på dit barn har et dårligt selvværd.

Herunder kan du læse 5 tegn på dit barn har et dårligt selvværd, samt gode råd til at hjælpe dit barn på vej mod et godt og stærkt selvværd.

1. Dit barn bliver let s…

Læs mere…

Man må altså ikke lyve

2011-17-opdrage-andres-boern-copy

“Man må altså ikke lyve…. “

 

Nu er jeg stødt på ordet lyve rigtig mange gange de sidste uger. Min mellemste sagde det til min den yngste på 3. Flere børn i klinikken var så bange for de andre fra deres klasse ville tro de løj, jeg overhørte en pædagog sige det til et barn. En mor i Føtex havde en stærk mistanke om hendes barn havde stoppet noget i lommen og nu løj om det. 

 

Er der noget vi gerne vil vores børn lærer, så er det at være ærlige. Folk skal kunne stole på dem!
Ærlighed er en dy…

Læs mere…